Tanulóképzés

Tanulóképzés

A Kovács Kft 1993-as megalakulásakor célul tűzte ki a szakmai utánpótlás nevelését. Az alapító Kovács István magas szintű szakmai tudását eleinte saját maga, a későbbiek folyamán mestervizsgával rendelkező szakoktató segítségével adta át a tanulóknak.

1996-tól folyamatosan érkeznek a tanulók a társaságunkhoz. Az esztergályos szakma mellett a gépgyártástechnológiai technikus képesítést is akkreditációval ismerte el az Iparkamara már a ’90-es években, amikor a mezőkövesdi Széchenyi István Szakképző Iskolával együttműködve zajlott az oktatás. Napjainkban a Mezőkövesdi Széchenyi Katolikus Iskola mellett a Miskolci Andrássy Gyula Gépipari Technikummal is szoros együttműködés zajlik.

A szakképzés átalakulása, a diákok pályaválasztási igényeinek megváltozásának hatására 2020-ban villanyszerelő és az ipari gépész szakmákkal bővítettük a duális képzési lehetőségeket.

2021-ben a miskolci Andrássy Gyula Gépipari Technikummal együttműködve CAD-CAM informatikus képzésre történt akkreditáció.

Tanulóink az előírt ösztöndíjon/szakképzési munkabéren felül havonta nettó 10 000 Ft cafetéria juttatásban, félévente tanulmányi eredményük és féléves egyéni teljesítményük alapján akár 50 000 Ft egyösszegű jutalomban részesülnek.

A gyakorlati munka alapjainak az elsajátítása jól felszerelt tanműhelyben történik. A képzés utolsó tanévében diákjaink valós termelési környezetben sok éves tapasztalattal rendelkező szakemberek segítségével ízelítőt kapnak egy nagyvállalat működéséről, a jövőbeni munkavégzésre készítjük fel őket. Megtapasztalják a valós gyártási környezetet, a munkahelyi viselkedés és beilleszkedés folyamatát, amely során igazi szakmunkássá válhatnak már a szakmai bizonyítvány megszerzésével egyidejűleg.

Az eltelt több, mint 25 év alatt több, mint 300 diák tanulta meg választott szakmájának a gyakorlati alapjait a felszerelt tanműhelyünkben, amely a gyakorlati alapok elsajátítása mellett az elméleti tudás fejlesztésére alkalmas eszközökkel is rendelkezik.

A nálunk végzett tanulóinknak lehetőséget biztosítunk a szakmai vizsgájuk letétele után, hogy a Kovács Kft csapatában munkavállalóként folytassák szakmai útjukat. Jelenleg is több olyan kollégával dolgozunk együtt, akik tanulóként kezdték meg pályafutásukat a Kovács Kft-nél és azóta is a csapatunkat erősítik, akár már vezetői pozíciót is betöltve.

Elérhető képzéseink:
Képzéseinkről bővebb információt az alábbi telefonszámon kérhet:
Kérdése van képzéseinkkel kapcsolatban?

Írjon üzenetet!

Fel