Kovácsolás

Kovácsolás

A Kovács Kft. 2006-ban kibővítette a termelését kovácsolással. Jelenleg közel 20 000 tonna forgácsolt alkatrész gyártására képes.

Jelenlegi süllyesztékes kovácsoló és a tengely hengerítő gépeink segítenek abban, hogy gazdaságosan gyárthassunk termékeket az autóipar számára.

Az új és modern üzemünknek köszönhetően képesek vagyunk a termékeink toleranciáját szorosabban tartani és ezáltal az alapanyag felhasználást csökkenteni.

Ez árcsökkentő tényezőt jelent, mivel az termék kezdeti tömege kisebb lesz és kovácsolás után kevesebb anyag eltávolítása szükséges esztergáláskor. Ez a két tényező együttesen jelentős árelőnyt jelent vevőink számára.

2018-ban a vállalat úgy döntött, hogy növeli kovácsolási kapacitását, ezért a Kovács Kft. 35 millió eurót fektetett be a Hatebur HM75XL technológiába.

Ez az új technológia lehetővé teszi óránként 20 tonna termék kovácsolását, éves szabad kapacitás 12 millió darab.

Két gázkemence izotermikus lágyításhoz vagy egyéb hőkezeléshez. A kemencék teljesen automatikusak, kapacitásuk 6 tonna óránként.

Egy új, 10 000 m²-es csarnok biztosít teret az automatikus kovácsoláshoz, a hőkezelő kemencékhez, és a logisztikai követelményekhez.

Fel