Bemutatkozás

Cégünk rövid története

A Kovács Kft. kizárólag magyar magánszemélyek tulajdonában álló, dinamikusan növekvő, nagyvállalati méretű családi vállalkozás. A társaság székhelye és egyben telephelye Mezőkövesd ipari övezetében, jó közlekedési adottságokkal rendelkező helyen található. A társaság fő tevékenysége fémmegmunkálás és alkatrészgyártás. A társaság az autóipar jelentős beszállítója.

Kovács István az 1970-es években indította tevékenységét, mint családi vállalkozás. A tevékenység már ekkor is fémmegmunkálás volt, forgácsolással – elsősorban esztergálással és marással – gyártottak különböző fém alkatrészeket. A folyamatos fejlődés jelentős állomása volt 1993-ban a Kovács Kft. megalapítása.

A tulajdonosok Mezőkövesd egyik ipari övezetében vásároltak telkeket 2001-től folyamatosan, ahol több szakaszban alakították európai viszonylatban is korszerű és jelentős volumenű fémmegmunkálási technológiai kapacitásukat az elmúlt 18 évben. A közel 13 ha alapterületű telken jelenleg mintegy 28.000 négyzetméter beépített területen, 2 kovácsüzem, 1 forgácsolóüzem, 1 megmunkáló üzem, valamint az ezeket kiszolgáló raktár épületek találhatóak meg.

Jelenleg közel 500 fős munkavállalói létszámmal zajlik a termelés. A társaság vezetését nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek látják el. A menedzsment munkáját jól képzett mérnök csapat segíti. A gyártó területen dolgozó kollégáink szakképesítésére és folyamatos fejlesztésére is nagy gondot fordítunk. Cégünk kiemelt figyelmet fordít az utánpótlásnevelésre. Jelenleg négy középfokú elméleti oktatást biztosító intézménnyel együttműködve több mint 35 diák vesz részt duális képzés keretein belül szakirányú oktatásban.

A társaság fő tevékenysége előmunkált öntött és kovácsolt nyersdarabokból nagy pontosságú és minőségi alkatrészek, így tengelyek, fogaskerekek, perselyek, tárcsák és egyéb alakos elemek gyártása. A Kovács Kft a süllyesztékes és hengerítéses eljárással évi 10 ezer tonna kovácsolt terméket gyárt, ezeket nyers darabként vagy forgácsolással feldolgozva szállít megrendelői részére.

A társaság tevékenységét, 80%-ban az autóipari, 20%-ban egyéb gépipari beszállítóként végzi, árbevételét döntően belföldön realizálja. A gyártott alkatrészek magas műszaki színvonala csak jól képzett és tapasztalt szakember gárdával és a legkorszerűbb gyártástechnológia alkalmazásával biztosítható. A társaság mindkettővel rendelkezik.

A gyártó kapacitás 90 %-a a japán Mori Seiki gyár szerszámgépei közé tartozik. A géppark alapját a CNC vezérlésű esztergák és a CNC vezérlésű megmunkáló-központok adják. A társaság rendelkezik az előbbieken túl csúcsnélküli, palást és síkköszörülési kapacitással is.

A kovácsüzemben lévő technológia 2005-ös évjáratú, új gyártású berendezések, amelyek mindegyike rendelkezik CE tanúsítvánnyal és megfelelőségi nyilatkozattal.

Cégünk rövid története

1970
Kezdetek

Kovács István az 1970-es években indította tevékenységét, mint családi vállalkozás

1993
Megalapításunk

A fejlődés jelentős állomása volt 1993-ban a Kovács Kft. megalapítása

2002
Esztergáló üzem

Az első esztergáló üzem megépítése

2006
Kovácsolás

A kovácsoló üzem megépítése

2010
Folyamatos növekedés

Megépül az újabb esztergáló és megmunkáló üzem

2012
Alapanyag raktár

Elkészül az új alapanyag raktár

2019
Elkészül az új kovácsoló üzem

A legmodernebb svájci kovácsológép üzembe állítása.

2022
Robotizált kovácsgép

4000-es süllyesztékes kovácsgép robotkarokkal történő kiszolgálása

Kérjük tekintse meg jubileumi kiadványunkat digitális verzióban.

Profilunk

  • Autóipar: haszon és kishaszongépjárművek, személyszállító – , teherszállító gépjárművek hajtástechnikai alkatrészek, sebességváltó alkatrészek
  • Elektromos ipar: villanymotor és szivattyú alkatrészek
  • Gépipar: hajtátechnikai alkatrészek, csapágy gyűrűk
Fel