Bemutatkozás

Cégünk rövid története

A Kovács Kft. kizárólag magyar magánszemélyek tulajdonában álló, dinamikusan növekvő, nagyvállalati méretű családi vállalkozás. A társaság székhelye és egyben telephelye Mezőkövesd ipari övezetében, jó közlekedési adottságokkal rendelkező helyen található. A társaság fő tevékenysége fémmegmunkálás és alkatrészgyártás. A társaság az autóipar jelentős beszállítója.

Kovács István az 1970-es években indította tevékenységét, mint családi vállalkozás. A tevékenység már ekkor is fémmegmunkálás volt, forgácsolással – elsősorban esztergálással és marással – gyártottak különböző fém alkatrészeket. A folyamatos fejlődés jelentős állomása volt 1993-ban a Kovács Kft. megalapítása.

A tulajdonosok Mezőkövesd egyik ipari övezetében vásároltak telkeket 2001-től folyamatosan, ahol több szakaszban alakították európai viszonylatban is korszerű és jelentős volumenű fémmegmunkálási technológiai kapacitásukat az elmúlt 18 évben. A közel 13 ha alapterületű telken jelenleg mintegy 28.000 négyzetméter beépített területen, 2 kovácsüzem, 1 forgácsolóüzem, 1 megmunkáló üzem, valamint az ezeket kiszolgáló raktár épületek találhatóak meg.

A társaság menedzsmentjének tagjai felsőfokú szakirányú végzettséggel rendelkeznek. A menedzsmentet a társaság céljainak elérésében egy jól képzett és tapasztalt mérnök és szakmunkásgárda segíti. Jelenleg közel 500 fő dolgozik a Kovács Kft-nél, ebből nagyságrendileg 450 fő végzi a termelő tevékenységet, 50 fő pedig szellemi foglalkoztatásban áll. Cégünk nagy figyelmet fordít az utónemzedék kitanítására, ezért több éve együttműködési megállapodás keretében a mezőkövesdi Szakmunkásképző Iskola tanulói folytatják cégünknél szakmai gyakorlatukat, közel 30 fő szakmunkástanulóval áll cégünk kapcsolatban.

A társaság fő tevékenysége előmunkált öntött és kovácsolt nyersdarabokból nagy pontosságú és minőségi alkatrészek, így tengelyek, fogaskerekek, perselyek, tárcsák és egyéb alakos elemek gyártása. A Kovács Kft a süllyesztékes és hengerítéses eljárással évi 10 ezer tonna kovácsolt terméket gyárt, ezeket nyers darabként vagy forgácsolással feldolgozva szállít megrendelői részére.

A társaság tevékenységét, 80%-ban az autóipari, 20%-ban egyéb gépipari beszállítóként végzi, árbevételét döntően belföldön realizálja. A gyártott alkatrészek magas műszaki színvonala csak jól képzett és tapasztalt szakember gárdával és a legkorszerűbb gyártástechnológia alkalmazásával biztosítható. A társaság mindkettővel rendelkezik.

A gyártó kapacitás 90 %-a a japán Mori Seiki gyár szerszámgépei közé tartozik. A géppark alapját a CNC vezérlésű esztergák és a CNC vezérlésű megmunkáló-központok adják. A társaság rendelkezik az előbbieken túl csúcsnélküli, palást és síkköszörülési kapacitással is.

A kovácsüzemben lévő technológia 2005-ös évjáratú, új gyártású berendezések, amelyek mindegyike rendelkezik CE tanúsítvánnyal és megfelelőségi nyilatkozattal.

Cégünk rövid története

1970
Kezdetek

Kovács István az 1970-es években indította tevékenységét, mint családi vállalkozás

1993
Megalapításunk

A fejlődés jelentős állomása volt 1993-ban a Kovács Kft. megalapítása

2002
Esztergáló üzem

Az első esztergáló üzem megépítése

2006
Kovácsolás

A kovácsoló üzem megépítése

2010
Folyamatos növekedés

Megépül az újabb esztergáló és megmunkáló üzem

2012
Alapanyag raktár

Elkészül az új alapanyag raktár

2019
Elkészül az új kovácsoló üzem

A legmodernebb svájci kovácsológép üzembe állítása.

2022
Robotizált kovácsgép

4000-es süllyesztékes kovácsgép robotkarokkal történő kiszolgálása

Kérjük tekintse meg jubileumi kiadványunkat digitális verzióban.

Profilunk

  • Autóipar: haszon és kishaszongépjárművek, személyszállító – , teherszállító gépjárművek hajtástechnikai alkatrészek, sebességváltó alkatrészek
  • Elektromos ipar: villanymotor és szivattyú alkatrészek
  • Gépipar: hajtátechnikai alkatrészek, csapágy gyűrűk
Fel