Bemutatkozás

Cégünk rövid története

A Kovács Kft. kizárólag magyar magánszemélyek tulajdonában álló, dinamikusan növekvő, nagyvállalati méretű családi vállalkozás. A társaság székhelye és egyben telephelye Mezőkövesd ipari övezetében, jó közlekedési adottságokkal rendelkező helyen található. A társaság fő tevékenysége fémmegmunkálás és alkatrészgyártás. A társaság az autóipar jelentős beszállítója.

Kovács István az 1970-es években indította tevékenységét, mint családi vállalkozás. A tevékenység már ekkor is fémmegmunkálás volt, forgácsolással – elsősorban esztergálással és marással – gyártottak különböző fém alkatrészeket. A folyamatos fejlődés jelentős állomása volt 1993-ban a Kovács Kft. megalapítása.

A tulajdonosok Mezőkövesd egyik ipari övezetében vásároltak telkeket 2001-től folyamatosan, ahol több szakaszban alakították európai viszonylatban is korszerű és jelentős volumenű fémmegmunkálási technológiai kapacitásukat az elmúlt 18 évben. A közel 13 ha alapterületű telken jelenleg mintegy 28.000 négyzetméter beépített területen, 2 kovácsüzem, 1 forgácsolóüzem, 1 megmunkáló üzem, valamint az ezeket kiszolgáló raktár épületek találhatóak meg.

Jelenleg közel 500 fős munkavállalói létszámmal zajlik a termelés. A társaság vezetését nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek látják el. A menedzsment munkáját jól képzett mérnök csapat segíti. A gyártó területen dolgozó kollégáink szakképesítésére és folyamatos fejlesztésére is nagy gondot fordítunk. Cégünk kiemelt figyelmet fordít az utánpótlásnevelésre. Jelenleg négy középfokú elméleti oktatást biztosító intézménnyel együttműködve több mint 35 diák vesz részt duális képzés keretein belül szakirányú oktatásban.

A társaság fő tevékenysége előmunkált öntött és kovácsolt nyersdarabokból nagy pontosságú és minőségi alkatrészek, így tengelyek, fogaskerekek, perselyek, tárcsák és egyéb alakos elemek gyártása. A Kovács Kft a süllyesztékes és hengerítéses eljárással évi 10 ezer tonna kovácsolt terméket gyárt, ezeket nyers darabként vagy forgácsolással feldolgozva szállít megrendelői részére.

A társaság tevékenységét, 80%-ban az autóipari, 20%-ban egyéb gépipari beszállítóként végzi, árbevételét döntően belföldön realizálja. A gyártott alkatrészek magas műszaki sz