Cégünk rövid története

A Kovács Kft. kizárólag magyar magánszemélyek tulajdonában álló, dinamikusan növekvő, nagyvállalati méretű családi vállalkozás. A társaság székhelye és egyben telephelye Mezőkövesd ipari övezetében, jó közlekedési adottságokkal rendelkező helyen található. A társaság fő tevékenysége fémmegmunkálás és alkatrészgyártás. A társaság az autóipar jelentős beszállítója.

Kovács István az 1970-es években indította tevékenységét, mint családi vállalkozás. A tevékenység már ekkor is fémmegmunkálás volt, forgácsolással – elsősorban esztergálással és marással – gyártottak különböző fém alkatrészeket. A folyamatos fejlődés jelentős állomása volt 1993-ban a Kovács Kft. megalapítása.
A tulajdonosok Mezőkövesd egyik ipari övezetében vásároltak telkeket 2001-től folyamatosan, ahol több szakaszban alakították európai viszonylatban is korszerű és jelentős volumenű fémmegmunkálási technológiai kapacitásukat az elmúlt 18 évben. Az 5,1 ha alapterületű telken jelenleg mintegy 18.000 négyzetméter beépített területen, 1 kovácsüzem, 1 forgácsolóüzem, 1 megmunkáló üzem, valamint az ezeket kiszolgáló raktár épületek találhatóak meg.

A társaság menedzsmentjének tagjai felsőfokú szakirányú végzettséggel rendelkeznek. A menedzsmentet a társaság céljainak elérésében egy jól képzett és tapasztalt mérnök és szakmunkásgárda segíti. Jelenleg 400 fő dolgozik a Kovács Kft-nél, ebből közel 350 fő végzi a termelő tevékenységet, 50 fő pedig szellemi foglalkoztatásban áll. Cégünk nagy figyelmet fordít az utónemzedék kitanítására, ezért több éve együttműködési megállapodás keretében a mezőkövesdi Szakmunkásképző Iskola tanulói folytatják cégünknél szakmai gyakorlatukat, jelenleg 15 fő szakmunkástanulóval áll cégünk kapcsolatban.

A társaság fő tevékenysége előmunkált öntött és kovácsolt nyersdarabokból nagypontosságú és minőségi alkatrészek, így tengelyek, fogaskerekek, perselyek, tárcsák és egyéb alakos elemek gyártása. A Kovács Kft a süllyesztékes és hengerítéses eljárással évi 10 ezer tonna kovácsolt terméket gyárt, ezeket nyers darabként vagy forgácsolással feldolgozva szállít megrendelői részére.

A társaság tevékenységét, 80%-ban az autóipari, 20%-ban egyéb gépipari beszállítóként végzi, árbevételét döntően belföldön realizálja.
A gyártott alkatrészek magas műszaki színvonala csak jól képzett és tapasztalt szakember gárdával és a legkorszerűbb gyártástechnológia alkalmazásával biztosítható. A társaság mindkettővel rendelkezik.
A gyártó kapacitás 90 %-a a japán Mori Seiki gyár szerszámgépei közé tartozik. A géppark alapját a CNC vezérlésű esztergák és a CNC vezérlésű megmunkáló-központok adják. A társaság rendelkezik az előbbieken túl csúcsnélküli, palást és síkköszörülési kapacitással is.

A kovácsüzemben lévő technológia 2005-ös évjáratú, új gyártású berendezések, amelyek mindegyike rendelkezik CE tanúsítvánnyal és megfelelőségi nyilatkozattal.

Minőségbiztositás

A társaság ISO 14001:2015 szerinti tanúsított minőségirányítási rendszert működtet a gyártási folyamatokban. Ez a minőségbiztosítási rendszer a minősített autóipari beszállítóktól legáltalánosabban elvárt illetve megkövetelt rendszer. A társaság korszerű Zeiss gyártmányú precíziós mérőgépekkel felszerelt minőségellenőrzési laboratóriummal rendelkezik.

Profilunk

  • Autóipar: haszon és kishaszongépjárművek, személyszállító – , teherszállító gépjárművek hajtástechnikai alkatrészek, sebességváltó alkatrészek
  • elektromos ipar: villanymotor és szivattyú alkatrészek
  • gépipar: hajtátechnikai alkatrészek, csapágy gyűrűk

Kovács Kft.
Kovácsüzem
KPK automata

Folyamatosan fejlesztünk

Cégünk az Európai Uniós lehetőséget kihasználva folyamatosan fejlődik.

Elnyert pályázatok
Magyar